Gerechten

De Koreaans keuken is hip!

Kenmerkend voor Koreaanse gerechten is het gebruik van gezonde, magere en gevarieerde producten. Sojasaus, sesamolie, sesamzaad en gochujang (gefermenteerde Koreaanse peperpasta) vormen vaak de basis voor marinades en sauzen.
Koreaans eten doe je in gezelschap en minstens net zo belangrijk als de smaak is de presentatie van de gerechten.

JJIGAE

De verschillende soorten Koreaanse soepen worden gezellig aan tafel op een gasstel opgewarmd. Bij de soepen wordt rijst geserveerd en indien gewenst bij-gerechtjes. Bij ons is het mogelijk de soep als voor-, tussen- of hoofdgerecht te serveren.

  • Kimchi soep (met beef, pork, shrimp of vegetarisch)
  • Spicy fish soep (verschillende soorten vis mogelijk)
  • Spicy crab soep
  • Beef soep met noodles

GOGIGUI

De Koreaanse BBQ is bijzonder populair in de Koreaanse keuken. Aan tafel gril je zelf groenten, vis, garnalen, kip, rund en/of varkensvlees. Bij het grillen wordt rijst en vele kleine bijgerechten geserveerd. Het is mogelijk de BBQ als voor-, tussen- of hoofdgerecht te serveren.

  • Dun gesneden gemarineerde beef
  • Dun gesneden gemarineerde tuna
  • Gemarineerde pittige chicken
  • Gemarineerde pork
  • Gemarineerde shrimps

BIBIMBAP

Het mixed rijstgerecht wordt uitgeserveerd in een dolsot (Koreaanse stenen bowl) met verschillende soorten groenten, vlees of vis of vegetarisch met ei en Bibimbab saus.

Dit alles wordt opgewarmd aan tafel en door elkaar geroerd. Bibimbap kan zowel als voor- tussen- of hoofdgerecht geserveerd worden.

  • Mincemeat
  • Shrimps
  • Vegetarisch
  • Tuna
  • Beef

(keuze uit verschillende groenten in overleg)

BURGERS

Jouw perfecte Koreaanse burger grillen? Het heeft ons veel tijd en een lange aanloop gekend om de perfecte Korean Burger samen te stellen. Een Burger grillen is namelijk niet zo simpel zoals het doet lijken. Het vlees, marinade, broodje en de toppings die wij nu serveren daar is een studie aan voor af gegaan. De typische Koreaanse smaken gaan fantastisch samen! De Burgers worden op onze eigen gebakken brioche geserveerd. De toppings kennen een Koreaanse twist. Bij de Burgers kunnen bijgerechten geserveerd worden die dan ook samen bereid worden. Lekker als starter of tussengerecht maar ook mogelijk als hoofdgerecht.

  • Kimchi burger
  • Bibimbap burger
  • Fish burger
  • Customize-your-own- burger

BANCHAN

De Koreaanse keuken kent vele bijgerechten (banchan) deze worden vaak van verschillende groenten gemaakt. De groente is gefermenteerd en/of gemarineerd. De bekendste banchan is Kimchi. Het bestaat uit gefermenteerde groente zoals kool en staat bomvol verschillende smaken. Een veelvoorkomend geluid is dat je er verslaafd aan kan raken, alleen al omdat het zo ongelooflijk gezond is.

Een overzicht van een aantal banchan die wij maken:

  • Kimchi van gefermenteerde kool
  • Kimchi van rettich
  • Taugé salade
  • Gebakken tofu
  • Gemarineerde spinazie
  • Gemarineerde spicy komkommer
  • Aardappels in een marinade van soyasaus

Andere bijgerechten zijn bespreekbaar.

GIMBAP

Gimbap (ook wel Kimbap) is Koreaanse sushi. Het verschil met de Japanse variant zijn de zeewiervellen, de bereiding van de rijst en er wordt minder gebruik gemaakt van rauwe vis. De Gimbaps die we uitserveren zijn onder andere samengesteld uit:

  • Tuna
  • Crab
  • Bulgogi
  • Shrimps
  • Egg
  • Kimchi
  • Rettich
  • Spinach
  • Carrot
  • Cucumber

PRODUCTEN

Al onze producten zijn zo veel mogelijk dagvers, biologisch en puur. Korean Kitchen werkt zoveel mogelijk met authentieke Koreaanse seizoensproducten. Het vlees wat wij gebruiken is scharrelvlees afkomstig van de keurslager.